Καλωσόρισμα
“Την πιο ξεχωριστή βραδιά της ζωής σας, επιλέξτε να την ζήσετε μαγικά, στο ΦΑΙΣΤΟΣ Palace!” - Υιοί Γεωργίου Χατζηδάκη, Ιδιοκτήτες.
Τοποθεσία του ΦΑΙΣΤΟΣ PALACEΤο αρχαίο παλάτι της Φαιστού

Ήταν το δεύτερο σε μέγεθος και μεγαλόπρεπο ανάκτορο της Μινωικής Κρήτης, μετά την Κνωσσό. Άρχισε να κτίζεται γύρω στο 2000 π.χ. ( η περιοχή κατοικούνταν ήδη από το 3500 π.χ.) και καταστράφηκε πιθανόν από σεισμούς, γύρω στο 1700 π.χ. Αμέσως μετά άρχισε η κατασκευή, στην ίδια θέση, νέου ανακτόρου μικρότερου μεν σε έκταση αλλά πολυτελέστερου, το οποίο όμως καταστράφηκε και αυτό γύρω στο 1450 πχ από φοβερούς σεισμούς που δημιούργησε η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Έκτοτε δεν ξαναχτίστηκε καινούργιο ανάκτορο, συνέχισε όμως τη ζωή της η πόλη της Φαιστού, σαν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης, μέχρι το 150 π.χ. οπότε καταστράφηκε οριστικά από τη γειτονική Γόρτυνα. Στο πρώτο ανάκτορο της Φαιστού αναπτύχτηκε ο περίφημος «Καμαραϊκός ρυθμός».

Ο Καμαραϊκός ρυθμός υπήρξε ένας από τους ωραιότερους κεραμικούς ρυθμούς της Μινωικής Κρήτης, καθώς επίσης και η πρώτη Μινωική «ιερογλυφική» γραφή με κορυφαίο δείγμα της τον περίφημο δίσκο της Φαιστού, που δεν έχει διαβαστεί μέχρι και σήμερα.

Η Φαιστός ήταν μια από τις επτά πόλεις της Κρήτης που έλαβε μέρος στον Τρωϊκό πόλεμο. Στην Φαιστό επίσης άκμασε ο μεγάλος σοφός Επιμενίδης ( κατά τα τέλη του 7ου π.χ. αιώνα), ο οποίος εξάγνισε την Αθήνα από το Κυλώνειο Άγος και υπήρξε στενός συνεργάτης και σύμβουλος του μεγάλου νομοθέτη Σόλωνα.

Τα κυριότερα λιμάνια της Φαιστού ήταν αρχικά ο Κομμός και στη συνέχεια τα Μάταλα.